NMBS Klantendienst

Heeft u een vraag? Of wilt u iemand van de NMBS Klantendienst spreken? Op deze pagina vindt u alle contactgegevens van NMBS. Verder kunt u veelgestelde vragen en antwoorden ook terugvinden in de F.A.Q. Mocht u vraag hier niet tussen staan horen wij dit uiteraard graag. Heeft u klachten naar aanleiding van storingen op of aan het spoornet? Controleert u dan eerst HIER wat u kunt doen in geval van storingen op het net.

Klant Is Koning

De klantendienst neemt u vraag of opmerking altijd zeer serieus. Ook probeert men uw vraag z.s.m. te beantwoorden. Wij vinden het daarom erg belangrijk dat u tevreden bent met ons antwoord. Ook staan wij altijd open voor suggesties of verbeteringen vanuit onze reizigers. Mocht u onverhoopt toch verbeterpunten hebben voor de klantendienst van NMBS dan horen wij dit uiteraard graag. NMBS streeft continue naar het verbeteren van haar klantendienst, en stelt feedback van haar reizigers altijd op prijs.

Telefonisch Contact

De telefonische klantendienst van NMBS kunt u 7 dagen per week bereiken tussen 07:00 – 21:30. Het telefoonnummer van de NMBS Klantendienst is 02 528 28 28. Tijdens feestdagen kan het voorkomen dat u iets langer moet wachten dan normaal. Dit is helaas onvermijdelijk in verband met de feestdagen. Wilt u meer weten over de beschikbare contact mogelijkheden met NMBS? Klikt dan HIER om naar de website van NMBS te gaan. Klik HIER om terug te keren naar de hoofdpagina van deze website.