NMBS Vertragingen

Het kan altijd voorkomen dat uw trein vertraging heeft. Het is dus altijd raadzaam om voor uw vertrek eerst de NMBS Vertragingen te bekijken.

Op die manier kunt u rekening houden met een eventuele verlate tijd van aankomst. Of u heeft de mogelijkheid om voor een ander traject te kiezen. In veel gevallen worden spoorwerkzaamheden ruim van te voren aangekondigd. Deze vertragingen kunt u ook aflezen op de NMBS Routeplanner. Toch kan het voorkomen dat er onvoorziene storingen e.o. andere problemen optreden op uw traject. In dit geval probeert NMBS u als reiziger direct op de hoogte te stellen van de oorzaak van de vertraging.

Check NMBS Vertragingen Online

U kunt als reiziger eenvoudig online controleren of er NMBS Vertragingen zijn op uw traject. Door gebruik te maken van de NMBS Vertragingsattest bent u altijd voorzien van de juiste informatie. U kunt eventuele vertragingen tot wel 7 dagen terugzien. Zo kunt u achteraf zien wat de oorzaak van uw vertraging is geweest.

Vertragingen Bekijken

Wilt u controleren of er vertraging is op uw traject? Of heeft u vertraging gehad, en bent u benieuwd naar de oorzaak hiervan? Klikt u dan HIER om naar de website van NMBS te gaan om de NMBS Vertragingen te bekijken. U hoeft enkel uw treinnummer en de datum van de vertraging in te vullen. Wanneer u dit heeft gedaan krijgt u onderstaand scherm in beeld.

nmbs vertragingen 1 nieuw

In dit voorbeeld gebruiken we als voorbeeld Treinnummer 110 met als datum 4 februari 2016. Wanneer u dit heeft ingevuld kunt u op de knop “Zoeken” klikken op het scherm. U krijgt vervolgens onderstaand scherm te zien met daarin alle informatie m.b.t. uw treinnummer.

nmbs vertragingen 2 nieuw

In het overzicht ziet u vervolgens de rode opmerkingen staan naast de tijd. Dit geeft de huidige vertraging per spoort op uw traject aan. Houdt u er rekening mee dat de vertragingen in dit overzicht een indicatie zijn van de werkelijke vertraging. In de praktijk kan dit soms iets afwijken van dit overzicht.