Reizen Met Huisdieren

Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie over het Reizen Met Huisdieren. Bent u bijvoorbeeld van plan om binnenkort met uw vrolijke viervoeter op reis te gaan, en wilt u weten wat voor voorwaarden en kosten daarmee gemoeid? Op deze pagina gaan wij u duidelijk vertellen hoe dit werkt, en wat de kosten zijn hiervoor. Ook leest u hier hoe u het beste kunt reizen met huisdieren, zonder daar andere medereizigers mee te hinderen.

Gratis met voorwaarden

Allereerst biedt NMBS de mogelijkheid om uw huisdier kosteloos met u mee te nemen op reis. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet uw huisdier, dit mag een kat of een hond zijn in een speciale reismand of reiskooi zitten. Ook is het belangrijk dat u geen andere reizigers hindert met uw reismand of reiskooi. Let u tijdens de reis ook goed op dat uw huisdier niet ontsnapt, of los kan lopen in te de trein.

Mocht u hond of kat niet in een reismand of in een reiskooi passen, dan bent u genoodzaakt uw huisdier mee te nemen aan de leiband. In deze situatie is het helaas niet mogelijk om kosteloos te reizen met huisdieren. U dient hiervoor een speciaal “Biljet Vervoer Van Huisdieren” aan te schaffen. Met dit biljet kunt u zonder zorgen reizen met huisdieren. Dit biljet is online aan te schaffen, of via de machine op het station. De kosten voor een “Biljet Vervoer Van Huisdieren” bedragen maximaal € 2,30 voor een enkele reis.

Reizen Met Huisdieren 10-Rittenkaart

Voor reizigers die regelmatig de kat of de hond mee op reis nemen heeft NMBS een speciale 10-rittenkaart. Met deze kaart kunt u voor een gereduceerd tarief reizen met huisdieren. Dit is niet alleen handig, maar ook een stuk voordeliger voor u als reiziger. U kunt de 10-rittenkaart online aanschaffen, of op het station van vertrek. Wilt u meer informatie over het mee op reis nemen van uw huisdier? Neemt u dan alstublieft contact op met de NMBS klantenservice voor aanvullende informatie.