Trein Naar Antwerpen

Het is altijd een feest om de trein naar Antwerpen te nemen. In dit artikel vindt je de waardevolle informatie over Antwerpen Centraal Station. Daarnaast vindt je hier de leukste tips over Antwerpen, en hoe komt je eigenlijk het best in Antwerpen?

Waarom Trein Naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen is als een korte vakantie. Antwerpen is een stad vol verrassingen waar je jezelf uren kunt vermaken. Op loopafstand van het station bevinden zich al direct allerlei mooie gebouwen en gezellige eettenten. Begin je dag met een echte Belgische wafel of een ‘Tas koffie’ met een bonbon van de beste Belgische chocolade. Ondanks het rustige karakter van Antwerpen, bruist de stad van gezelligheid. Op steenworp afstand van het station vind je al snel kleine maar goede hotels en sfeervolle winkelcentra en cafés.

Rust In Antwerpen

Op zoek naar de rust in Antwerpen? Overweeg dan eens een weekend retour te nemen. Het hoeft helemaal niet lang te duren om vanuit Nederland met de trein naar Antwerpen  te reizen. Ook is reizen naar Antwerpen binnen België heel goed te doen. In slechts enkele uren ben je op bestemming om te genieten van de prachtige omgeving die Antwerpen te bieden heeft. Wandel langs de elegante haven met zijn prachtige rivier of laat je luxueus rond rijden in een koets langs prachtige gebouwen en kunst. Rust daarna lekker uit in één van de nabij gelegen hotels, om vervolgens heerlijk uit eten te gaan in één van de vele restaurants. Sluit de avond af met een leuke film in de Antwerpse bioscoop, of een drankje in het hotel.

Alles Uit Je Dag Halen

Ben jij een vroege vogel? Dan is een wandeling langs de honderden marktkraampjes op de zondagsmarkt een must. Heel België is gek op alle curiosa en de echt Belgische gezelligheid die hier te vinden is. Ook de Antwerpse Zoo is een trekpleister voor veel toeristen.
Wanneer je met de trein naar Antwerpen gaat, en bent gearriveerd op het station, is het slecht enkele minuten lopen naar de ruime Zoo. Van land dieren tot zeedieren, reptielen en een ruim aanbod aan vogelsoorten is de Antwerpse Zoo een must voor iedere dierenliefhebber.

Trein Naar Antwerpen Centraal Station

Niet alleen Antwerpen zelf is leuk, maar Antwerpen Station heeft ook al veel te bieden voor zijn gasten. Je bent nog maar net uitgestapt en je bevind je al direct in een andere wereld. Dankzij de prachtige verbouwing van het station aan de zuidkant is er een ingang ontstaan aan de ‘Kievitstraat’.
Hierbij is een ruime stationshal gemaakt, met een aangebouwd winkelcentrum op straatniveau. Hier bevinden zich naast de eetgelegenheden en andere winkels, ook de elegante diamantwinkels. Wist je dat België de grootste diamantbeurs van de wereld organiseert?  Boven op het station is het nieuwere gedeelte van het station verrijkt met een ruime parking, onder het beheer van NMBS. Deze parking biedt de ideale gelegenheid om rechtstreeks gebruik te maken van de perrons en ondergrondse spoorwegen. Niet ver uit de buurt van het station bevinden zich verschillende buslijnen op het Koningin Astridplein. Op loopafstand van het Antwerpse station kunt u terecht op het Franklin Roosebeltplaats voor busvervoer binnen de streek.

Fietsen In Antwerpen

Als u in Antwerpen bent, en zin heeft om een dagje te fietsen bent u aan het goede adres. Daarnaast kunt u op het station ook terecht voor het huren van fietsen. Sinds september 2006 heeft het station namelijk een ondergrondse fietsenstalling met plaats voor 1000 fietsen. In 2007 is aan deze ondergrondse fietsenstalling het fietspunt toegevoegd. Waar er, specifiek voor Antwerpen, de bekende gele studentenfietsen verhuurd worden. De capaciteit van de fietsenstalling is in het voorjaar van 2009 verhoogd met nog eens 250 stallingsplaatsen onder het Koningin Astridplein. Tegelijkertijd is de ondergrondse fietsenstalling aan de kant “Kievit” geopend met 400 plaatsen!

Dagje Pretpark

Wil je een keer met het hele gezin de trein naar Antwerpen nemen? Dan hoef je niet ver te reizen voor een leuke bestemming! In het prachtige station bevindt zich namelijk ook een bijzonder indoor pretpark. Dit pretpark bestaat sinds 2019 onder de naam Plopsa Station Antwerpen. Na dat het park een grote verbouwing heeft ondergaan is het sinds 2021 weer open voor bezoekers. Ideaal om de kinderen de dag van hun leven te geven!

Meer lezen over Antwerpen? Klik hier om naar de website van NMBS te gaan.

Klik hier om de dienstregeling te bekijken.